Pompoenerie en Hobbyboerderij                                              de Middenschans
   

  11-11-2017 Het was een moeilijke dag vandaag.

  Een maand geleden kregen we te horen dat de boer van wie wij de grond huren, de grond wil gaan verkopen. Dit betekende voor ons dat we niet alle pony's meer kunnen houden.

  Aan huis hebben we nog een klein weitje voor 2 pony's , dus de rest moest verkocht worden. Afgelopen zaterdag was de dag dat 6 van de 8 pony's weg zijn gegaan.

  Alleen Lizzy en Gigi hebben we aangehouden. Lizzy hebben we bij het huis gekregen toen we het kochten, en altijd gezegd dat ze oud bij ons mag worden. Gigi omdat het zo'n lieve kleine mini is.

  Het was een zware dag, maar het is ook goed zo, want mijn lichaam geeft al een tijdje aan dat het allemaal veel is.  

  07-11-2017 Het pompoenenseizoen is voorbij. We hebben een zeer goede oogst gehad en de verkoop is ook zeer naar wens verlopen. Volgend jaar wat aanpassingen , zodat we meer eetbare en halloweenpompoenen hopen te hebben, want die waren te snel uitverkocht.

  Wij willen iedereen bedanken die bij ons gekocht heeft en hopelijk zien we u volgend jaar weer terug!

  19-08-2017 We zijn begonnen met het oogsten van onze pompoenen.

  We hebben een mooie oude viskraam gekocht voor onze pompoenen. Verder alles leuk aan het aankleden. Vandaag al begonnen met oogsten. De komende tijd zal dit iedere dag wel doorgaan.

  Dus kom gezellig langs op Schans 10 in Neerkant! 

  15-06-2017 Moorkop Project:

  Ik ga meedoen met het Moorkop project. De Moorkop is een bijzondere kleurslag uilebaard waar er nog maar erg weinig van zijn. Ze zijn een project begonnen om hem weer onder de aandacht te brengen.Ook ik ga hieraan mee doen. Vandaag zijn de eitjes per post aangekomen. Even 24 uur laten rusten en dan de broedmachine in. Hopelijk krijgen we dan een mooie uitkomst.

    

   Slecht veulenseizoen..

   03-06-2017 Helaas is alle hoop op veulens nu echt voorbij. De laatste 2 pony's die in juni uitgerekend waren zijn helaas ook niet drachtig. Nu is alles hengstig geworden. Wat de reden is, ik weet het niet, maar ze waren wel allemaal drachtig gescand. Erg jammer.

   Nu maar extra genieten van ons enige veulentje van dit jaar, onze Lieve

     

    Na lang wachten...

    06-05-2017 Rosa hebben we 3 jaar niet drachtig gekregen. Maar we bleven vertrouwen houden. Nu heeft ze ons 3 slapeloze nachten gegeven, maar vannacht is dan toch eindelijk haar veulentje geboren.Een mooie zwartbonte merrie. We noemen haar Lieve van de Middenschans.

    Onze eerste zelfgefokte zwartbonte merrie!

      

       

      Slechte start van het veulenseizoen

      30-04-2017 Een slecht begin van de dag. Bij onze Gigi is een maand te vroeg haar eerste veulentje dood geboren.