Pompoenerie en Hobbyboerderij

De Middenschans

   

   

  19-08-2017 We zijn begonnen met het oogsten van onze pompoenen.

  We hebben een mooie oude viskraam gekocht voor onze pompoenen. Verder alles leuk aan het aankleden. Vandaag al begonnen met oogsten. De komende tijd zal dit iedere dag wel doorgaan.

  Dus kom gezellig langs op Schans 10 in Neerkant! 

  15-06-2017 Moorkop Project:

  Ik ga meedoen met het Moorkop project. De Moorkop is een bijzondere kleurslag uilebaard waar er nog maar erg weinig van zijn. Ze zijn een project begonnen om hem weer onder de aandacht te brengen.Ook ik ga hieraan mee doen. Vandaag zijn de eitjes per post aangekomen. Even 24 uur laten rusten en dan de broedmachine in. Hopelijk krijgen we dan een mooie uitkomst.

    

   Slecht veulenseizoen..

   03-06-2017 Helaas is alle hoop op veulens nu echt voorbij. De laatste 2 pony's die in juni uitgerekend waren zijn helaas ook niet drachtig. Nu is alles hengstig geworden. Wat de reden is, ik weet het niet, maar ze waren wel allemaal drachtig gescand. Erg jammer.

   Nu maar extra genieten van ons enige veulentje van dit jaar, onze Lieve

     

    Na lang wachten...

    06-05-2017 Rosa hebben we 3 jaar niet drachtig gekregen. Maar we bleven vertrouwen houden. Nu heeft ze ons 3 slapeloze nachten gegeven, maar vannacht is dan toch eindelijk haar veulentje geboren.Een mooie zwartbonte merrie. We noemen haar Lieve van de Middenschans.

    Onze eerste zelfgefokte zwartbonte merrie!

      

       

      Slechte start van het veulenseizoen

      30-04-2017 Een slecht begin van de dag. Bij onze Gigi is een maand te vroeg haar eerste veulentje dood geboren.